Συνέδριο για αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ [Ηχητικό Απόσπασμα]

  1. Ο Θάνος στο Ραδιόφωνο

ΠΗΓΗ: NEWSIT.GR

Υπέρ της αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ τάχθηκε ο βουλευτής Θάνος Μωραϊτης και πρόσθεσε ότι η επιλογή Σαμαρά να είναι υποψήφιος ο Σταύρος Δήμας, δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν επιθυμεί να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μιλώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο και στα Παραπολιτικά 90,1 είπε ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι το κόμμα του να επιδείξει τα αντανακλαστικά που χρειάζονται για να μην οδηγηθούμε σε οδυνηρή ήττα.

Ακούστε το απόσπασμα:

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1-ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ-ΜΩΡΑΪΤΗΣ 12/12/2014 by Parapolitika.Gr on Mixcloud

 

Πρόσθεσε ότι στηρίζει την εκλογή προέδρου γιατί πιστεύει ότι σε αυτή την κρίσιμη φάση που είναι η χώρα χρειάζεται συναίνεση και συνεννόηση. Σημείωσε όμως ότι παρότι εύχεται να έχουμε Πρόεδρο το βλέπει πολύ δύσκολο.

«Περίμενα ότι ο κ. Σαμαράς θα μπορούσε να κρατήσει κάποια όπλα στα χέρια του και να μην δεσμευθεί τι θα γίνει σε όλες τις ψηφοφορίες. Λυπάμαι που το λέω αλλά δεν βλέπω από τον κ. Σαμαρά που πρότεινε τον κ. Δήμα να θέλει αν εκλεγεί Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι δεν επιθυμεί την συναίνεση και ότι δεν συνομιλεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Είπε επίσης: «Η απόφαση έχει ληφθεί και λυπάμαι που το λέω αλλά είναι εκλογές και αυτοί που πήραν την απόφαση πρέπει να αναλάβουν και την ευθύνη».

Για τον Γιώργο Παπανδρέου είπε ότι χαίρεται που ο πρώην πρωθυπουργός βγαίνει ανοικτά και ξάστερα και παίρνει θέση στα δημόσια πράγματα.

Όταν ρωτήθηκε αν χρειάζεται αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, απάντησε πως το κίνημα θα πρέπει έστω και την τελευταία στιγμή να αντιληφθεί ότι για την επόμενη ημέρα θα πρέπει να πάρει σκληρές και δύσκολες αποφάσεις. Επισήμανε πως φλέγοντα ζητήματα όπως η αλλαγή ηγεσίας θα πρέπει να συζητηθούν σε συνέδριο του κόμματος και μάλιστα πριν από τις εκλογές.
Απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος.