«Η έννοια της κυβερνητικής συνεργασίας κακοποιήθηκε βάναυσα την τελευταία διετία»

Τι απαντά ο υποψήφιος βουλευτής Β Αθήνας του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών Θάνος Μωραΐτης σε ερώτηση της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ για τις μετεκλογικές συνεργασίας

«Γνωρίζουμε καλά ότι η παρούσα κυβερνητική συνεργασία είναι κυριολεκτικά παράδειγμα προς αποφυγή. Κακοποιήθηκε βάναυσα την τελευταία διετία η έννοια της κυβερνητικής συνεργασίας.

Ιανουάριος 2015 - Τα Νέα

Μόνο μελαγχολία προκαλεί αν δούμε πως διαμορφώθηκε η κυβερνητική συμφωνία πχ στη Γερμάνια και πως έγινε εδώ. Δεν ήταν απλά ότι και οι δυο προγραμματικές συμφωνίες υπήρξαν ευχολόγια, είναι ότι στην ουσία κατάντησαν κουρελόχαρτα.

Κείμενα τα οποία η ΝΔ δεν σεβάστηκε και το ΠΑΣΟΚ δεν υπεράσπισε καν έστω κάποια από τα σημεία.

Είναι ενδεικτικό ότι οι πρωτοβουλίες των βουλευτών ήταν αυτές που έσωζαν την κατάσταση πολλές φορές. Η συλλογική λειτουργιά των κυβερνητικών θεσμών απαξιώθηκε όσο ποτέ άλλοτε.

Οι κοινοβουλευτικές ομάδες και βέβαια η κοινωνία ξημέρωνε με δυσάρεστους κυβερνητικούς αιφνιδιασμούς, τροπολογίες πελατειακών διευθετήσεων, νομοσχέδια χωρίς διαβούλευση και αποφάσεις που πυροδοτούσαν το πολιτικό κλίμα και υπέσκαπταν την σταθερότητα.

Συνεπώς, είναι ξεκάθαρο ότι η χώρα πρέπει να μπει σε μια νέα εποχή συνεργασιών αλλά με ένα εντελώς διαφορετικό πλαίσιο. Ειδικά λοιπόν τώρα, ενόψει όλων των κρίσιμων θεμάτων που έχει μπροστά της η χώρα. Ειδικά τώρα που τo πολιτικό σύστημα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε οριακό σημείο.

Καλλιεργείται ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Αντί η χώρα να ετοιμάζεται για τη μεγάλη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων ετοιμάζεται για «πόλεμο».

Φυσικά θα πρέπει να περιμένουμε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Εμείς λέμε ξεκάθαρα ότι πρέπει να υπάρξουν συνεργασίες και η χώρα να στηριχτεί στην συναίνεση και την συνεννόηση.

Ο στόχος μας είναι να υπηρετήσουμε την χώρα και το δημόσιο συμφέρον. Όχι να μπούμε σε ένα αλισιβερίσι οφιτσιων. Δεν διακατεχόμαστε από κανένα άγχος κυβερνητισμού. Σε αυτό το πλαίσιο το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών εγγυάται ότι μπορεί να είναι η δύναμη της σταθερότητας που θα υπηρετήσει την κοινωνία και την χώρα.

Στην πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση οι πολίτες πρέπει να επιλέξουν το κόμμα εκείνο που θα σταθεί ασυμβίβαστα προσηλωμένο στο δημόσιο συμφέρον»