Θάνος Μωραΐτης: «Καλούμε τον κ. Αυγενάκη να εξοφλήσει έστω και την τελευταία στιγμή τις υποχρεώσεις της πολιτείας προς το Ελληνικό Βόλεϊ που κινδυνεύει με πτώχευση».

Σε δήλωση προέβη ο Τομεάρχης Αθλητισμού και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, αναφορικά με την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ΕΟΠΕ, αλλά και την ανάγκη να ανταποκριθεί η ελληνική πολιτεία στις υποχρεώσεις της προς αυτήν.

Ακολουθεί η δήλωσή του:

«Εδώ και καιρό καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να καταβάλλουν άμεσα τις επιχορηγήσεις και τις οφειλές της Πολιτείας προς τις αθλητικές ομοσπονδίες οι οποίες ασφυκτιούν από την έλλειψη ρευστότητας με αποτέλεσμα να μένουν απλήρωτες υποχρεώσεις και οι μισθοδοσίες των εργαζομένων. Χθες μάλιστα 41 βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία καταθέσαμε και σχετική ερώτηση στη βουλή με τίτλο «Απαράδεκτες καθυστερήσεις στις οικονομικές υποχρεώσεις της πολιτείας προς τις εθνικές αθλητικές ομοσπονδίες».

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (ΕΟΠΕ) έχει περιέλθει τον τελευταίο καιρό σε δραματική κατάσταση και απειλείται με πτώχευση κυρίως εξαιτίας παλαιότερων οφειλών από τη χρήση της ολυμπιακής  εγκατάστασης της Παιανίας, γνωστή και ως «Σπίτι του βόλεϊ».

Η κυβέρνηση οφείλει να καταβάλλει άμεσα τα απαιτούμενα χρηματικά ποσά καθώς τόσο το βόλεϊ όσο και το μπιτς βόλεϊ βρίσκονται στο ζενίθ της αγωνιστικής τους δράσης ενώ βρίσκονται σε αδυναμία κάλυψης μέχρι και των τους βασικών εξόδων, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο ακόμα και τη συμμετοχή των Εθνικών ομάδων ανδρών και γυναικών στα προκριματικά των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Καλούμε τον κ. Αυγενάκη να εξοφλήσει έστω και την τελευταία στιγμή τις υποχρεώσεις της Πολιτείας απέναντι στην ΕΟΠΕ και το ελληνικό βόλεϊ που κινδυνεύει με πτώχευση.

Τέλος τον καλούμε, για ακόμη μια φορά, να σταματήσει το «μαρτύριο της σταγόνας» στο οποίο υποβάλλει τις ελληνικές αθλητικές ομοσπονδίες θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο τις διατηρεί σε ένα ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας για την εξυπηρέτηση των πολιτικών σκοπιμοτήτων της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Scroll to Top