Θ. Μωραΐτης σχετικά με τις δηλώσεις Μητσοτάκη για την εκτροπή του Αχελώου: Νέες περιπέτειες για τον Αχελώο

 

Με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη στη Συνέντευξη Τύπου στην 84η ΔΕΘ σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησής του για μερική εκτροπή του Αχελώου, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Προοδευτική Συμμαχία,  Θάνος Μωραΐτης, ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία βάζει «σε νέες περιπέτειες τον Αχελώο».

Δήλωσε ότι «δε δίνει λύση στο πρόβλημα άρδευσης της Θεσσαλίας» και συμπλήρωσε λέγοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει εκτιμήσει σωστά ούτε τις αρδευτικές ανάγκες της  Θεσσαλίας ούτε τις περιβαλλοντικές και αρδευτικές ανάγκες της Αιτωλοακαρνανίας».

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι «στην εποχή μας, υπάρχουν καλύτερες επιλογές και δεν θα έπρεπε να μπαίνουν τέτοιου είδους διλήμματα στους κατοίκους της Θεσσαλίας και της Αιτωλοακαρνανίας» κι έκλεισε τη δήλωσή του αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι «οπαδός παλαιοκομματικών αντιλήψεων».

 

Αναλυτικά η δήλωση του βουλευτή:

Η εκτροπή του Αχελώου δε δίνει λύση στο πρόβλημα άρδευσης της Θεσσαλίας. Μάλιστα, έχει απορριφθεί έξι φορές από το ΣτΕ για περιβαλλοντικούς λόγους, τους οποίους η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας οφείλει να σεβαστεί.

Είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει εκτιμήσει σωστά ούτε τις αρδευτικές ανάγκες της  Θεσσαλίας ούτε τις περιβαλλοντικές και αρδευτικές ανάγκες της Αιτωλοακαρνανίας. Το πραγματικό πρόβλημα είναι η σωστή διαχείριση του νερού. Η μείωση της αρδευτικής κατανάλωσης ανά στρέμμα. Τα έργα ταμίευσης χειμερινών απορροών στη Θεσσαλία.  Η αναδιάρθρωση των καλλιεργειών.

Όλα αυτά δεν αντιμετωπίζονται με μεταφορά υδατικών πόρων, αλλά με αυστηρά μέτρα διαχείρισης.

 Στην εποχή μας, υπάρχουν καλύτερες επιλογές και δεν θα έπρεπε να μπαίνουν τέτοιου είδους διλήμματα στους κατοίκους της Θεσσαλίας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Ο κ. Μητσοτάκης, αντί να υιοθετεί σύγχρονες και πραγματικά ωφέλιμες πρακτικές διαχείρισης του νερού, συνεχίζει με τις αναποτελεσματικές και αδιέξοδες λύσεις.

Παρ’ όλο που επιχειρεί να εμφανιστεί ως ‘καινοτόμος’ κι ‘εκσυγχρονιστής’, στην ουσία είναι οπαδός παλαιοκομματικών αντιλήψεων.

Scroll to Top