Θ. Μωραΐτης: «Αδίστακτοι, κυνικοί και ανάλγητοι. Αυτοί είναι οι κύριοι της κυβέρνησης, που εμπαίζουν τον εμπορικό κόσμο. Κάθε μέρα ανακαλύπτουν κι ένα πείραμα εμπορικής διάθεσης, για να διαλύσουν ό,τι έμεινε όρθιο από την μικρή, τοπική επιχείρηση.»

Μοιράσου το άρθρο:

Σε δήλωση προέβη ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, για το drive though και την πολιτική της κυβέρνησης για τη μικρή, τοπική επιχείρηση.

«Δε φτάνει που παραδέχονται πλέον ανοιχτά ότι “μόνο οι μεγάλοι θα επιβιώσουν”, έρχονται με νέα απόφαση να το κατοχυρώσουν και με τη βούλα, κάνοντας τον πολίτη ντελιβερά και των μεγάλων εμπορικών κέντρων, όπου κι όπως βολεύει», δήλωσε ο κ. Μωραΐτης, αναφερόμενος στη μέθοδο drive through.

«Πρώτα ανακάλυψαν το click away, για να διαλύσουν ό,τι έμεινε όρθιο από τις μικρές, τοπικές εμπορικές επιχειρήσεις που μέχρι τώρα είχαν αντέξει και να ευνοήσουν τις μεγάλες αλυσίδες και τους εμπορικούς κολοσσούς, που δεν έπληξε το black out των ταχυμεταφορών», είπε.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως, «ό,τι κάνει [η κυβέρνηση] έχει οδηγό την εξυπηρέτηση των μεγάλων πελατειακών συμφερόντων, που την καθοδηγούν και της επιβάλλουν τα μέτρα για τον εμπορικό κόσμο».

«Δεν έχει μείνει ούτε δείγμα τσίπας στην κυβέρνηση», τόνισε ο βουλευτής, κλείνοντας τη δήλωσή του λέγοντας ότι «εμπαίζει τους μικρούς και μεσαίους εμπόρους της χώρας, ακόμη και με… χιουμοράκι για την ψυχολογική και οικονομική κατάρρευσή τους».

 

Ολόκληρη η δήλωση του βουλευτή:

Πρώτα ανακάλυψαν το click away, για να διαλύσουν ό,τι έμεινε όρθιο από τις μικρές, τοπικές εμπορικές επιχειρήσεις που μέχρι τώρα είχαν αντέξει.

Για να ευνοήσουν τις μεγάλες αλυσίδες και τους εμπορικούς κολοσσούς, που δεν έπληξε το black out των ταχυμεταφορών.

Μετά ανακάλυψαν το drive through, την παράδοση προϊόντων σε κάθε ανοιχτό χώρο, για να κάνουν τον πολίτη ντελιβερά και των μεγάλων εμπορικών κέντρων, όπου κι όπως βολεύει.

Δε φτάνει που παραδέχονται πλέον ανοιχτά ότι “μόνο οι μεγάλοι θα επιβιώσουν”, έρχονται με νέα απόφαση να το κατοχυρώσουν και με τη βούλα.

Ό,τι κάνουν, έχει οδηγό την εξυπηρέτηση των μεγάλων πελατειακών συμφερόντων, που τους καθοδηγούν και τους επιβάλλουν τα μέτρα για τον εμπορικό κόσμο.

Δεν έχει μείνει ούτε δείγμα τσίπας στην κυβέρνηση.

Εμπαίζει τους μικρούς και μεσαίους εμπόρους της χώρας, ακόμη και με… χιουμοράκι για την ψυχολογική και οικονομική κατάρρευσή τους.»