Θ. Μωραΐτης: «Η Κυβέρνηση καταδικάζει την αγορά σε ακόμα περισσότερα λουκέτα, την κοινωνία σε ακόμα μεγαλύτερη ανεργία, την οικονομία σε ακόμα βαθύτερη ύφεση. Εξασφαλίζει την επιβίωση των λίγων και ισχυρών. Όχι την πλειοψηφία του εμπορικού κόσμου. Όχι τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.»

Σε δήλωση προέβη ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, με αφορμή την επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου για το άνοιγμα των καταστημάτων εποχιακών ειδών, αλλά και τη συνολική πολιτική της Κυβέρνησης απέναντι στον εμπορικό κόσμο και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα της χώρας.

«Η μικρομεσαία επιχείρηση περνάει κάτω από τα ραντάρ της Κυβέρνησης.

Όχι σήμερα, όχι λόγω της πανδημίας, αλλά από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης τους πριμοδοτούν κολοσσούς και αφήνουν εκτός κάδρου την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας», είπε χαρακτηριστικά.

«Η Κυβέρνηση βρήκε στην πανδημία την χρυσή ευκαιρία για να ολοκληρώσει μια ώρα αρχύτερα το έργο της, αφήνοντας στο έλεος τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, τις οικογένειές τους, αλλά και τους εργαζόμενους που απασχολούν στις επιχειρήσεις τους», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, τόνισε τις επανειλημμένες επιστολές κι εκκλήσεις των Εμπορικών Συλλόγων της χώρας για στήριξη από την Κυβέρνηση, οι οποίες, όπως δήλωσε, «δε βρήκαν ευήκοα ώτα». Μάλιστα, ανέφερε ότι «η Κυβέρνηση καταδικάζει την αγορά σε ακόμα περισσότερα λουκέτα και την κοινωνία σε ακόμα μεγαλύτερη ανεργία και την οικονομία σε ακόμα βαθύτερη ύφεση».

«Θεωρεί προτιμότερο να εξασφαλιστεί η επιβίωση των λίγων και ισχυρών κι όχι την πλειοψηφία του εμπορικού κόσμου και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας», υπογράμμισε ο βουλευτής, κλείνοντας τη δήλωσή του λέγοντας ότι «θα λέγαμε πως είμαστε, εδώ κι ενάμιση χρόνο, στο ίδιο έργο θεατές, αλλά εδώ δεν πρόκειται για παράσταση. Δεν πρόκειται για μια κακόγουστη επιθεώρηση. Πρόκειται για τη ζωή μας.»

 

Ολόκληρη η δήλωση του βουλευτή:

 

«Η μικρομεσαία επιχείρηση περνάει κάτω από τα ραντάρ της Κυβέρνησης.

Όχι σήμερα, όχι λόγω της πανδημίας, αλλά από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης τους πριμοδοτούν κολοσσούς και αφήνουν εκτός κάδρου την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

Η Κυβέρνηση βρήκε στην πανδημία την χρυσή ευκαιρία για να ολοκληρώσει μια ώρα αρχύτερα το έργο της, αφήνοντας στο έλεος τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, τις οικογένειές τους, αλλά και τους εργαζόμενους που απασχολούν στις επιχειρήσεις τους.

Οι Εμπορικοί Σύλλογοι όλης της χώρας και το σύνολο της αντιπολίτευσης προσπαθούν εδώ και 9 μήνες να πείσουν την κυβέρνηση για ουσιαστική στήριξη των πληγεισών επιχειρήσεων.

Μάταια! Φωνή βοώντος!

Οι Εμπορικοί Σύλλογοι της Αιτωλοακαρνανίας έχουν επισημάνει με επιστολές τους τα ανυπέρβλητα προβλήματα που επί μήνες αντιμετωπίζουν. Έχουν καταθέσει προτάσεις με επιστολές τους προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Προφανώς δε βρήκαν ευήκοα ώτα.

Η απάντηση έρχεται δια των πράξεων- κι αυτές μιλούν από μόνες τους:

Η κυβέρνηση αποφάσισε  το άνοιγμα μόνο των καταστημάτων εποχιακών ειδών – τα οποία θα πωλούνται και στις υπεραγορές τροφίμων.

Είναι ολοφάνερο ότι, γι\’ αυτήν, οι μεγάλες αλυσίδες έχουν μεγαλύτερη αξία από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του λιανεμπορίου.

Καταδικάζει την αγορά σε ακόμα περισσότερα λουκέτα και την κοινωνία σε ακόμα μεγαλύτερη ανεργία και την οικονομία σε ακόμα βαθύτερη ύφεση.

Θεωρεί προτιμότερο να εξασφαλιστεί η επιβίωση των λίγων και ισχυρών κι όχι την πλειοψηφία του εμπορικού κόσμου και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Θα λέγαμε ότι είμαστε, εδώ κι ενάμιση χρόνο, στο ίδιο έργο θεατές, αλλά εδώ δεν πρόκειται για παράσταση.

Δεν πρόκειται για μια κακόγουστη επιθεώρηση.

Πρόκειται για τη ζωή μας.»

 

Scroll to Top