Θάνος Μωραΐτης: «Η πανδημία απαιτεί διάθεση συναίνεσης, αλλά η κυβέρνηση απέτυχε. Ως εδώ!»

Στην εκπομπή «Από τις 6» στην ΕΡΤ1 με τους Δημήτρη Κοτταρίδη και Γιάννη Πιτταρά εμφανίστηκε σήμερα το πρωί ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. -Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης.

Τα βασικά σημεία της τοποθέτησής του είναι τα εξής:

Για την εκλογή του κ. Ανδρουλάκη ως Προέδρου του ΚΙΝΑΛ:

– Η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία είναι μήνυμα προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Βρισκόμαστε σε μια εποχή κατά την οποία οι πολίτες θέλουν να συμμετέχουν και να έχουν άποψη.

– Θα κληθεί σύντομα να αντιμετωπίσει το κρίσιμο δίλημμα της θέσης που θα πάρει απέναντι στη συντηρητική, νεοφιλελεύθερη και ταξική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Θα ταυτιστεί ή θα είναι απέναντι;

– Ο κ. Ανδρουλάκης θα κριθεί το επόμενο διάστημα απ\’ τα επίδικα και τα μεγάλα ζητήματα της συγκυρίας και της εποχής μας. Δε φτάνει απλά το να αυτοπροσδιορίζεται κάποιος «προοδευτικός» ή «σοσιαλδημοκράτης»: Αυτό αποδεικνύεται στην πράξη, πάνω στα φλέγοντα ζητήματα της εποχής. Στα εργασιακά, στο ζήτημα του κατώτατου μισθού, στην αντιμετώπιση της ακρίβειας και της πανδημίας, στα θέματα της Παιδείας. Σε όλα αυτά ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία έχει συγκεκριμένη πρόταση.

Για το συνέδριο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Προοδευτική Συμμαχία:

– Είναι μια αρκετά κρίσιμη διαδικασία για το χώρο μας.

– Πρέπει να είναι συνέδριο τομής, συνέχειας, μετασχηματισμού.

– Η εκλογή Προέδρου από τα μέλη είναι ένα από τα θέματα που πρέπει να συζητηθούν.

– Ένα μοντέλο SPD, σύμφωνα με το οποίο η εκλογή Προέδρου γίνεται από τα μέλη, θα μπορούσε να εφαρμοστεί στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία.

Για την πανδημία:

– Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στο θέμα της πανδημίας υπέδειξε εξ αρχής υπεύθυνη και υποδειγματική στάση, με ωριμότητα και προτάσεις.

– Κάνει σκληρή αντιπολίτευση στην ανεύθυνη κι αλλοπρόσαλλη πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

– Ως Αξιωματική Αντιπολίτευση έχουμε χρέος να κάνουμε ερωτήματα προς την κυβέρνηση – κι αυτό κάναμε. Δεν υπάρχει ζήτημα εσωτερικής διαμάχης στο χώρο, απλά παρουσιάζεται ως τέτοια από μία μεγάλη μερίδα των μίντια, τη στιγμή, μάλιστα, που η επικαιρότητα τρέχει με καίρια ζητήματα. Παράδειγμα, η Τροπολογία για την πρώην εταιρεία του Διοικητή της ΕΥΠ.

– Δεν μπορούμε να ασχολούμαστε με δευτερεύοντα ζητήματα κι όχι με το κυρίαρχο: Έχουμε 100 θανάτους τη μέρα, 700 διασωληνωμένους και το ΕΣΥ σε κατάρρευση.

– Η πανδημία απαιτεί διάθεση συναίνεσης, την οποία είχε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία. Αλλά ως εδώ.

Ολόκληρη η εμφάνιση, εδώ:

Scroll to Top