Θάνος Μωραΐτης: «Να καλυφθούν ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ τα κενά στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου!»

Μοιράσου το άρθρο:

 Μετά από πρόσκληση του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου «Χατζηκώστα», ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, πραγματοποίησε έκτακτη επίσκεψη στο Νοσοκομείο.

Συνομίλησε με το Σωματείο και τους εργαζομένους του και ενημερώθηκε για τα προβλήματα, τις ελλείψεις και την εγκατάλειψη.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Μωραΐτης προέβη σε δήλωση.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Σήμερα, ύστερα από πρόσκληση, συναντήθηκα με το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου “Χατζηκώστα”, που με ενημέρωσε  λεπτομερώς για τα κενά και τις ελλείψεις του.

Από την αρχή της υγειονομικής κρίσης μέχρι και σήμερα, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου δίνουν έναν υπεράνθρωπο αγώνα. Τα λόγια, τα υποκριτικά χειροκροτήματα και οι κούφιες υποσχέσεις δεν αρκούν.

Χρειάζονται έμπρακτη στήριξη – και την χρειάζονται εδώ και τώρα!

Η έλλειψη αναισθησιολόγου και η ανεπαρκής εφημέρευση των κλινικών (οι περισσότερες από τις οποίες είναι υποστελεχωμένες) θέτουν σε άμεσο  κίνδυνο τη εύρυθμη λειτουργία, τόσο  του Νοσοκομείου συνολικά, όσο και του χειρουργικού τομέα. Ενώ, μάλιστα, αποχωρούν δύο χειρουργοί, δεν έχει γίνει πρόσληψη κανενός επικουρικού ιατρού, με ευθύνη του Υπουργείου Υγείας. Συνολικά το Νοσοκομείο Μεσολογγίου χρειάζεται οπωσδήποτε δύο Αναισθησιολόγους, δύο  Γενικούς Χειρουργούς και έναν Παιδίατρο.

Τρία χρόνια τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει γυρισμένη την πλάτη στο Νομό μας και στα Νοσοκομεία μας. Έχουμε ζητήσει την απαραίτητη προσοχή με κάθε δυνατό τρόπο και σε κάθε δυνατό τόνο.

Μάταια.

Από τον κ. Μητσοτάκη και το Υπουργείο Υγείας εισπράξαμε μια παροιμιώδη αδιαφορία, μια εκκωφαντική σιωπή, μια εξοργιστική εγκατάλειψη και απαξίωση.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο για τα ντιλς με τους εργολάβους, για την υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας, ώστε να ετοιμάσει το αφήγημα για το “Νέο ΕΣΥ”, για την πλήρη ελαστικοποίηση της εργασίας.

Έφτασε, όμως, πλέον ο κόμπος στο χτένι.

Τα εξαντλητικά ωράρια, τα αδικαιολόγητα κενά, οι ελλείψεις και η εγκατάλειψη ούτε μπορεί ούτε πρέπει να συνεχιστούν. Το υγειονομικό προσωπικό δεν μπορεί να υπερεξαντλείται με υπερεφημερεύσεις και σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες με τους υπάρχοντες μισθούς. Είναι αναγκαία η μισθολογική αντιστοίχιση της προσφοράς, της αξίας τους, αλλά και των εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών που καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Μητσοτάκης και Υπουργείο Υγείας δεν έχουν άλλο χρόνο.

Να ενισχύσουν ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ το Νοσοκομείο Μεσολογγίου και να φροντίσουν ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του Σωματείου Εργαζομένων του, για να διασφαλιστεί η συνολική εύρυθμη λειτουργία του.

Ως εδώ!»