Θάνος Μωραΐτης: «Ναι στον Παναθηναϊκό – Όχι στο πάρτι των απευθείας αναθέσεων του ‘Μαξίμου ΑΕ ’»

Σε δήλωση προέβη ο τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, αναφορικά με την Τροπολογία που κατέθεσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Αυγενάκης, στο σημερινό νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Ο κ. Αυγενάκης συνεχίζει αμετανόητος στην υποβάθμιση του κοινοβουλίου και του ελληνικού αθλητισμού με τη γνωστή πια τακτική του να φέρνει κρίσιμες διατάξεις με προχειρότητα και Τροπολογίες της τελευταίας στιγμής για να αποφύγει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο των πεπραγμένων του και των συμφερόντων που κάθε φορά υπηρετεί ως εκπρόσωπος του Μαξίμου Α.Ε.», υπογράμμισε, συνεχίζοντας:

«Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία θεωρεί ότι η παραχώρηση του κλειστού γυμναστηρίου του ΟΑΚΑ στην ΚΑΕ  Παναθηναϊκός για την κάλυψη των αγωνιστικών του αναγκών και την αναβάθμιση της ελληνικής καλαθοσφαίρισης αποτελεί θετική εξέλιξη, καθώς πρόκειται για μια από τις ιστορικότερες ελληνικές ομάδες μπάσκετ, που χάρισε στη χώρα μας ανεπανάληπτες επιτυχίες κι ευρωπαϊκά πρωταθλήματα».

«Οι σκανδαλώδεις διατάξεις που συμπεριλαμβάνονται στην ίδια Τροπολογία, ετοιμάζουν το έδαφος για ένα ακόμα πάρτυ απευθείας αναθέσεων με τον μανδύα των επενδύσεων και μας αναγκάζουν να καταψηφίσουμε την Τροπολογία», τόνισε ο Τομεάρχης.

Έκλεισε τη δήλωσή του επισημαίνοντας ότι «ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία δεσμεύεται να υπερασπιστεί το δημόσιο χαρακτήρα των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ, διασφαλίζοντας παράλληλα τις ανάγκες των αθλητικών Ομοσπονδιών και των σωματείων, αλλά και των Ελλήνων πολιτών για άθληση και συμμετοχή στα αθλητικά γεγονότα».

Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση του κ. Μωραΐτη:

«Ο κ. Αυγενάκης συνεχίζει αμετανόητος στην υποβάθμιση του κοινοβουλίου και του ελληνικού αθλητισμού με τη γνωστή πια τακτική του να φέρνει κρίσιμες διατάξεις με προχειρότητα και Τροπολογίες της τελευταίας στιγμής για να αποφύγει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο των πεπραγμένων του και των συμφερόντων που κάθε φορά υπηρετεί ως εκπρόσωπος του Μαξίμου Α.Ε.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία θεωρεί ότι η παραχώρηση του κλειστού γυμναστηρίου του ΟΑΚΑ στην ΚΑΕ  Παναθηναϊκός για την κάλυψη των αγωνιστικών του αναγκών και την αναβάθμιση της ελληνικής καλαθοσφαίρισης αποτελεί θετική εξέλιξη, καθώς πρόκειται για μια από τις ιστορικότερες ελληνικές ομάδες μπάσκετ, που χάρισε στη χώρα μας ανεπανάληπτες επιτυχίες κι ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ωστόσο, οι σκανδαλώδεις διατάξεις που συμπεριλαμβάνονται στην ίδια Τροπολογία, ετοιμάζουν το έδαφος για ένα ακόμα πάρτυ απευθείας αναθέσεων με τον μανδύα των επενδύσεων, χωρίς την ύπαρξη ενός εθνικού σχεδίου για την αξιοποίηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, μας αναγκάζουν να καταψηφίσουμε την τροπολογία.

Η επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, να φέρει στην ίδια Τροπολογία με την επίλυση του γηπεδικού προβλήματος της ομάδας καλαθοσφαίρισης του Παναθηναϊκού, ένα ακόμα ‘παραθυράκι’ για σκανδαλώδεις απευθείας αναθέσεις, αποτελεί ντροπή για την ηγεσία του Υφυπουργείου Αθλητισμού και ασέβεια προς την ιστορική ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟ.

Εμείς ως ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία δεσμευόμαστε να υπερασπιστούμε το δημόσιο χαρακτήρα των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ διασφαλίζοντας παράλληλα τις ανάγκες των αθλητικών Ομοσπονδιών και των σωματείων, αλλά και των Ελλήνων πολιτών για άθληση και συμμετοχή στα αθλητικά γεγονότα».

Scroll to Top