Ο Θάνος Μωραϊτης στην ΕΡΤ: \”Ο Μητσοτάκης δεν πάει στο ντιμπέιτ γιατί δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον Τσίπρα”

Στην εκπομπή «Απευθείας» στην ΕΡΤ μίλησε ο Θάνος Μωραίτης υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Ο κ. Μωραίτης αναφερόμενος στη δήλωση του Κ. Μητσοτάκη ότι αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία στις 7 Ιουλίου τότε θα πάμε σε νέες εκλογές με απλή αναλογική το Δεκαπενταύγουστο υποστήριξε ότι “έχει επιλέξει να μη μπει σε προγραμματική αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό αλλά και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις. Eίναι παλαιάς κοπής εκβιασμός»

 

Μάλιστα, όσον αφορά στο debate είπε:  “Tο πρόβλημα του κ. Μητσοτάκη είναι ότι δεν μπορεί να συνεννοηθεί. Ο κ. Μητσοτάκης στο ντιμπέιτ δεν πάει γιατί δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον κ. Τσίπρα. Όπως δεν μπορούσε να τον αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια στη Βουλή”.

 

Αναφερόμενος στην εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου δήλωσε αισιόδοξος: Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι δίνουμε μια μάχη για να την κερδίσουμε» ενώ έστρεψε τα βέλη του κατά της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ:  “O κ. Μητσοτάκης μπορεί να μην ψάχνει για συνεταίρους ή για συμπληρώματα, αλλά είδαμε τις τελευταίες μέρες να σηκώνουν το χέρι κάποιοι και να λένε ‘είμαστε εδώ’. Μιλώ για το ΚΙΝ.ΑΛ και την κα Γεννηματά. Ξεκάθαρα, πλέον, είπε ότι, όχι απλά θα δώσουμε ψήφο ανοχής,  αλλά ότι υπάρχει κι ένα συγκεκριμένο πλαίσιο πάνω στο οποίο μπορούμε να συνεργαστούμε. Η κα Γεννηματά με τη θέση την οποία πήρε πάνω στα 3 ζητήματα τα οποία μπορεί να συνεργαστεί με τη Ν.Δ. Θεωρώ ότι, πλέον, όλοι οι ψηφοφόροι του ΚΙΝ.ΑΛ., όλοι οι άνθρωποι που στήριξαν μια ιστορική παράταξη, τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, είναι προβληματισμένοι”.

 

O κ. Μωραΐτης μάλιστα συμπλήρωσε: Oταν είχε συγκυβερνήσει το ΠΑΣΟΚ με τη Ν.Δ.,  ήμουν από αυτούς που και διαφώνησα και δεν δέχθηκα να μπω στην κυβέρνηση Σαμαρά. Αυτό θέλω να σας το θυμίσω. Και στη συνέχεια το ’15 δεν ήμουν υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ. Ο καθένας από μας έχει κάνει τις επιλογές του, έχει μια ιστορία, έχει μια διαδρομή. Θεωρώ ότι υπηρετώντας κάποιες αξίες, όλα αυτά τα χρόνια, έχω ήσυχη τη συνείδησή μου».

 

Ως προς διακύβευμα των εκλογών τόνισε:Πάλι Μνημόνιο όμως υπηρέτησε η κυβέρνηση: «Αυτό το οποίο μπορώ εγώ να απευθύνω σ’ όλους αυτούς είναι: ας βαδίσουμε μαζί, να υπηρετήσουμε αξίες και αρχές για τις οποίες αγωνιστήκαμε χρόνια.  Και σε μια εκλογική μάχη,  που είναι αρκετά δύσκολη κι αρκετά κρίσιμη για τη χώρα,  οι πολίτες θα αποφασίσουν για τη ζωή τους. Τα πράγματα, πλέον, είναι ξεκάθαρα. Από τη μια πλευρά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κι η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που έχουν ένα ξεκάθαρο προσανατολισμό κι οι άξονες είναι συγκεκριμένοι: μιλάμε για νέες θέσεις εργασίας…

 

Ερωτώμενος για αν ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πιο κοντά στο ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Παπανδρεου είπε: “Το ΠΑΣΟΚ χτυπάει ακόμη στις καρδιές εκατομμυρίων πολιτών. Συνδέθηκε μαζί του 4 δεκαετίες. Πρόσφερε στη χώρα ό,τι, ίσως, δεν πρόσφερε καμιά άλλη πολιτική δύναμη. Τα πράγματα όμως έχουν διαμορφωθεί αλλιώς. Το ΠΑΣΟΚ εγκατέλειψε, και στη συνέχεια το ΚΙΝ.ΑΛ., μια ιδεολογική και πολιτική ταυτότητα που μας κρατούσε σ’ επαφή και μ’ ένα  κοινό βηματισμό με κοινωνικά στρώματα που είναι τα πιο δυναμικά της κοινωνίας. Πλέον, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Υπάρχουν 2 διαφορετικοί κόσμοι, υπάρχουν 2 διαφορετικές πολιτικές: Από τη μια πλευρά, είναι η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ κι ο ΣΥΡΙΖΑ που προτείνουμε νέες δουλειές με αξιοπρεπείς αμοιβές και δικαιώματα για όλους, μια δικαιότερη φορολογία, μια καλύτερη Υγεία, Παιδεία και Κοινωνικό Κράτος. Κι από την άλλη πλευρά, έχουμε την επέλαση του νεοφιλελευθερισμού, με όλα αυτά τα οποία λέει ή δεν λέει το πρόγραμμα της Ν.Δ”.

Scroll to Top