Ο Θάνος Μωραΐτης στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA»: «Η Δεξιά γκρεμίζει τις γέφυρες της πολιτικής ομαλότητας. Διχάζει τον λαό, πυρπολεί το πολιτικό κλίμα»

Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega και στους δημοσιογράφους Νίκο Φιλιππίδη και Μπάγια Αντωνοπούλου αναφέρθηκε  στην προσπάθεια της Κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει πρακτικές και μεθόδους που πυρπολούν το πολιτικό κλίμα.

«Χύθηκε πολύ μελάνι για να παρουσιαστεί η Κυβέρνηση ως φορέας κανονικότητας και μετριοπάθειας. Με τις μεθόδους που χρησιμοποιεί γκρεμίζει όλες τις γέφυρες της πολιτικής ομαλότητας, διχάζει τον ελληνικό λαό, πυρπολεί το πολιτικό κλίμα», είπε ο Βουλευτής.

Σχετικά με την επαναφορά του κλίματος του 1998 ανέφερε ότι «το 1989 η Δεξιά του Μητσοτάκη με τη στήριξη ξένων κέντρων εξουσίας και του μιντιακού κατεστημένου της εποχής προσπάθησε να εξοντώσει πολιτικά τον Ανδρέα Παπανδρέου. Το μεγάλο τους πρόβλημα ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου. Χρησιμοποίησαν κάθε μέσο, για να πετύχουν το στόχο τους και απέτυχαν» και συμπλήρωσε ότι «η ηγεσία της Αριστεράς υπέπεσε σε ένα ιστορικό λάθος» το 1989 αλλά υπογράμμισε ότι «ο κόσμος της αριστεράς, οι αγωνιστές και το στελεχιακό της δυναμικό έπεσαν θύμα της σκανδαλολογίας του Μητσοτάκη και της Δεξιάς».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «από το 1994 και μετά υπήρξε έντονη αυτοκριτική στελεχών της Αριστεράς για τα γεγονότα του 1989», και αναφέρθηκε στην ιστορική συνέντευξη του Λεωνίδα Κύρκου στην Καθημερινή και τον Αλέξη Παπαχελά, όπου είχε δηλώσει για την στάση του στην παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου: «καταλογίζω στον εαυτό μου λάθος πολιτικό και προσωπικό που δεν αντιτάχθηκα στην παραπομπή του Ανδρέα».

Σχετικά με τις σημερινές πρακτικές της Κυβέρνησης σημείωσε ότι «σήμερα δεν κάνουμε παραλληλισμό προσώπων, αλλά πρακτικών της Δεξιάς. Η Δεξιά δεν αλλάζει, ούτε τότε ούτε τώρα. Δηλητηριάζει την πολιτική ζωή του τόπου».

Σχετικά με την συγκρότηση της Προοδευτικής Συμμαχίας ο βουλευτής είπε ότι ο ίδιος πήρε την απόφαση να αποδεχτεί το κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα «για τη συγκρότηση ενός μεγάλου προοδευτικού πόλου, μιας μεγάλης, πλατιάς, Προοδευτικής Συμμαχίας που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας» και συμπλήρωσε ότι «ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. -Προοδευτική Συμμαχία είναι σήμερα ο έτερος μεγάλος πολιτικός πόλος της χώρας, και αποκτά χαρακτηριστικά παράταξης», όπου όπως είπε θα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και πλουραλισμός.

Κλείνοντας επεσήμανε ότι «είναι καθαρό για εμάς και ιδεολογικά και πολιτικά ότι υπηρετούμε συγκεκριμένες θέσεις και αυτό προκύπτει μέσα από το πρόγραμμά μας αλλά και τη στάση μας στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο».

Δείτε το βίντεο:

Scroll to Top