Συνάντηση κ. Θ. Μωραΐτη με τη Διοίκηση του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών

Την Τρίτη, 09/11/2021, στις 12.00 το μεσημέρι, μετά από αίτημα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση με αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΣΑΠ στα γραφεία του Συνδέσμου, στην οποία συμμετείχαν: ο Προέδρός του, Γιώργος Μπαντής, ο Αντιπρόεδρος, Γιώργος Γεωργίου και οι νομικοί σύμβουλοι, Μακρυνιώτης και Καλούδης.

Στην αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία  συμμετείχαν  ο τομεάρχης Αθλητισμού και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Θάνος Μωραΐτης, καθώς και οι συντονιστές του τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός και Κώστας Αλεξίου.

Η αντιπροσωπεία του ΠΣΑΠ έθεσε το μείζον θέμα των χρεών προς τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές από παρελθόντα έτη, τα οποία αγγίζουν τα 30 εκατ. ευρώ κι ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί, προκειμένου  να υπάρξει λύση στο πρόβλημα.

Επίσης, κατέθεσε τις απόψεις και τις προτάσεις του Συνδέσμου για την οριστική επίλυση του προβλήματος.

Παράλληλα, ο ΠΣΑΠ ενημέρωσε για το σύνολο των προβλημάτων που απασχολούν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και την κατοχύρωση των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα θέματα των αμοιβών των αθλητών, στην απαξίωση του επαγγέλματος, την ανύπαρκτη ασφαλιστική κάλυψη, αλλά και την αναγνώριση της εργασιακής σχέσης που διέπει του ποδοσφαιριστές. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη κατοχύρωση του θεσμικού ρόλου του ΠΣΑΠ στο ποδόσφαιρο, στην προσπάθεια για τη δημιουργία Ταμείου Αρωγής των Ποδοσφαιριστών, αλλά και στη διεκδίκηση πνευματικών δικαιωμάτων από τη διαχείριση της εικόνας των ποδοσφαιριστών.

Από πλευράς της αντιπροσωπείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία τονίστηκε η σύμπτωση απόψεων σε ό, τι αφορά τα δεδουλευμένα, καθώς και τα γενικότερα προβλήματα του επαγγελματικού Ποδοσφαίρου και αναπτύχθηκε ευρεία ανταλλαγή απόψεων για τα θέματα που τέθηκαν.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία δεσμεύτηκε για ανάληψη κοινοβουλευτικής πρωτοβουλίας, προκειμένου να προωθηθούν λύσεις, τόσο στο θέμα των χρεών προς τους Ποδοσφαιριστές, όσο και για τα γενικότερα θέματα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, όπως τέθηκαν από τον ΠΣΑΠ.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι πρέπει να ενισχυθεί και να συνεχισθεί ο διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Προοδευτική Συμμαχία να συμβάλει, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, στη προώθηση των αιτημάτων του ΠΣΑΠ.\"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\"

Scroll to Top