Μήνυμα του Θάνου Μωραΐτη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου: «Η ηρωική αντίσταση των Ελλήνων ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό απέδειξε πόσα μπορούμε να καταφέρουμε, με ενότητα και αλληλεγγύη»

 

Μήνυμα ενότητας κι αλληλεγγύης έστειλε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τον  ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, από το μνημείο πεσόντων στην Πλατεία Μαρίας Δημάδη, μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Αγρινίου.

«Σήμερα τιμούμε το μεγάλο \”ΟΧΙ\” του ελληνικού λαού στις ισχυρές δυνάμεις του κατακτητή», δήλωσε ο κ. Μωραΐτης και συμπλήρωσε πως  στο σύγχρονο, «γεωπολιτικά ασταθές περιβάλλον», έχουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου χρέος να «εργαστούν με σοβαρότητα και συνεννόηση», προκειμένου να «σφυρηλατήσουν την ενότητα και την ομοψυχία του λαού μας, απέναντι σε κάθε εξωτερικό κίνδυνο», αλλά και να «ανακόψουν την εξάπλωση των δυνάμεων της μισαλλοδοξίας».

Τέλος, τόνισε πως «η ίδια η Ιστορία μας, μάς δείχνει τον δρόμο, αλλά και τον τρόπο για να συνεχίσουμε να πορευόμαστε: μαζί, ενωμένοι, τιμώντας τη συλλογική μνήμη και πάντα σε πείσμα όσων επιθυμούν τη λήθη και τη σιωπή».

 

Αναλυτικά το μήνυμα του Θάνου Μωραΐτη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου:

«Σήμερα τιμούμε το μεγάλο \”ΟΧΙ\” του ελληνικού λαού στις ισχυρές δυνάμεις του κατακτητή.

Η ηρωική αντίσταση των Ελλήνων ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό, αλλά και οι ένδοξες νίκες που ακολούθησαν, απέδειξαν πόσα μπορούμε να καταφέρουμε, με ενότητα και αλληλεγγύη.

Τώρα, σ\’ ένα ασταθές γεωπολιτικά περιβάλλον, έχουμε χρέος -όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου- να εργαστούμε με σοβαρότητα και συνεννόηση, προκειμένου να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να σφυρηλατήσουμε την ενότητα και την ομοψυχία του λαού μας, απέναντι σε κάθε εξωτερικό κίνδυνο.

Έχουμε χρέος να ανακόψουμε την εξάπλωση των δυνάμεων της μισαλλοδοξίας, που αναδύονται ξανά, τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η ίδια η Ιστορία μας μάς δείχνει τον δρόμο, αλλά και τον τρόπο για να συνεχίσουμε να πορευόμαστε: μαζί, ενωμένοι, τιμώντας τη συλλογική μνήμη και πάντα σε πείσμα όσων επιθυμούν τη λήθη και τη σιωπή».

 

 

 

\"\"

 

\"\"

 

\"\"

 

\"\"

 

\"\"

 

\"\"

 

 

 

 

 

Scroll to Top