Θάνος Μωραΐτης για την 46η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Μοιράσου το άρθρο:

 

Με αφορμή την 46η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, προέβη σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

 

”Η σημερινή επέτειος συμβολίζει τον αγώνα για ελευθερία – τον αγώνα ενάντια στη βία, το σκοτάδι και την υπονόμευση της ελεύθερης έκφρασης.
Η ορμή και το θάρρος των φοιτητών, αλλά και όλων όσων συμμετείχαν στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, αποτελεί σύμβολο αντίστασης σε μία από τις πιο μαύρες περιόδους της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, αλλά και φάρο ελπίδας.
Ήταν η αρχή του τέλους για την επταετία της Χούντας, που μάτωσε την ελληνική κοινωνία, που οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, αλλά και που ευθύνεται για την τραγωδία της Κύπρου.
Σήμερα, οι αμφισβητήσεις κι οι ανησυχίες της νέας γενιάς δεν θα τιθασευτούν με γκλομπ και ξύλο…όσο ”γλυκό” και ”νόμιμο” κι αν είναι αυτό.”

 

Να σημειώσουμε ότι συμμετείχε στην πορεία τιμής και μνήμης προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία με το μπλοκ του ΣΥ.ΡΙΖ.Α του οποίου επικεφαλής τέθηκε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας. Στην πορεία συμμετείχαν δεκάδες χιλιάδες πολίτες προκειμένου να τιμήσουν τους ήρωες του Αντιδικτατορικού Αγώνα.