Θ. Μωραΐτης για την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης: «Εμπαίζει με κάθε ευκαιρία τα εθνικά αισθήματα του λαού, ‘ταΐζοντας’ το ακροδεξιό της ακροατήριο»

Με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή για την Κύρωση των δύο Συμφωνιών της Ελλάδας με την Ιταλική Δημοκρατία και την Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, προέβη σε δήλωση σχετικά με την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης.

«Η κυβερνητική πολιτική στα εθνικά μας θέματα εξαντλείται στην επικοινωνία και στη διαχείριση του ακροδεξιού της ακροατηρίου», τόνισε ο βουλευτής.

Συμπλήρωσε πως «η κυβέρνηση απαντά στην Τουρκία του Αναθεωρητισμού με υποχωρητικότητα και με συμβιβασμούς, που αποδυναμώνουν τη θέση της χώρας».

Επεσήμανε, δε, πως «εμπαίζει με κάθε ευκαιρία τα εθνικά αισθήματα του λαού», όπως έπραξε «με την ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών, όταν δίχαζε και πόλωνε, σπέρνοντας διχόνοια και πουλώντας ψευτοπατριωτικές κορώνες περί \”ακύρωσής της\”», αλλά και «με την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια προς Δυτικά, την οποία,  επί κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α., χαρακτήριζε \”εθνική υποχώρηση\”».

Κλείνοντας, ο κ. Μωραΐτης υπογράμμισε ότι «ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία είναι δύναμη πατριωτικής ευθύνης» και γι’ αυτόν «η θέση της χώρας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και τα κυριαρχικά της δικαιώματα δεν είναι επικοινωνία, αλλά η ουσία.»

Αναλυτικά, η δήλωση του Θ. Μωραΐτη:

« -Για να μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας,

Η κυβερνητική πολιτική στα εθνικά μας θέματα εξαντλείται στην επικοινωνία και στη διαχείριση του ακροδεξιού της ακροατηρίου.

– Για να μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας,

Η ενότητα στα εθνικά μας θέματα είναι αναγκαία. Πιο αναγκαία από ποτέ, όμως είναι η συγκροτημένη και συνεπής εθνική στρατηγική.

-Για να μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας,

Η Τουρκία ακολουθεί με συνέπεια τη στρατηγική της στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, κλιμακώνοντας διαρκώς την ένταση και την προκλητικότητά της. Δε μας εκπλήσσει: Πράττει ό, τι ανακοινώνει.

Η κυβέρνηση απαντά στην Τουρκία του Αναθεωρητισμού με υποχωρητικότητα. Με συμβιβασμούς που αποδυναμώνουν τη θέση της χώρας.

Η κυβέρνηση εμπαίζει με κάθε ευκαιρία τα εθνικά αισθήματα του λαού:

Δεν ξεχνάμε, τη στάση της στην ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών, όταν δίχασε τον ελληνικό λαό, όταν πόλωνε, σπέρνοντας διχόνοια και πουλώντας ψευτοπατριωτικές κορώνες περί \”ακύρωσής της\”.

Δεν ξεχνάμε ότι αυτό που ανακοίνωσε σήμερα πανηγυρικά για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια προς Δυτικά, επί κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α., το χαρακτήριζε \”εθνική υποχώρηση\”.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία είναι δύναμη πατριωτικής ευθύνης. Για εμάς η θέση της χώρας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα δεν είναι επικοινωνία. Είναι η ουσία.»

Scroll to Top