Θάνος Μωραΐτης για το θέμα της Marfin: \”Η κυβέρνηση βρίσκει καταφύγιο στο λαϊκισμό και την υποκρισία\”

Σε δήλωση σχετικά με το θέμα της Marfin προέβη ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, επισημαίνοντας πως «[ως ΣΥ.ΡΙΖ.Α.] τιμούμε  τους νεκρούς της Marfin, θύματα του μίσους και του φανατισμού».

«Η δικαιοσύνη είναι πάγιο, μόνιμο αίτημα, αλλά και ταυτοτικό στοιχείο του προοδευτικού κόσμου αυτής της χώρας, που από την πρώτη στιγμή, καταδίκασε τη δολοφονία των εργαζομένων της Marfin», είπε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε πως «η 5η Μαΐου 2010 είναι μέρα μνήμης και προβληματισμού», πως «δεν πρέπει να επιτρέψουμε την επανάληψή της», καθώς και πως «δεν πρέπει να βυθιστούμε ποτέ ξανά στο σκοτάδι εκείνων των ημερών, εκείνων των χρόνων».

«Δεν πρέπει, όμως, να αντιμετωπίζουμε το έγκλημα και την τραγωδία ως πρόσφορο έδαφος για πολιτική εκμετάλλευση», τόνισε ο βουλευτής.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «βρίσκει καταφύγιο στο λαϊκισμό και την υποκρισία», ότι «εργαλειοποιεί κάθε ανείπωτη τραγωδία», όπως «έπραξε και με το Μάτι, έναν από τους βασικούς προεκλογικούς της πυλώνες».

Δεν παρέλειψε να σχολιάσει τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στις οικογένειες των θυμάτων. Όπως είπε, «όχι μόνο δεν είχε πρόθεση να τις στηρίξει, αλλά υπέβαλε ‘υπηρεσιακά’ τον Νοέμβριο του 2019 και κατέθεσε τον Μάρτιο του 2020 στο ΣτΕ αίτηση αναίρεσης του Δημοσίου κατά των αποφάσεων των διοικητικών δικαστηρίων που τις δικαιώνουν».

Κλείνοντας, έστειλε διττό μήνυμα, υπέρ της ενότητας, αλλά και κατά της έπαρσης στην πολιτική, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Όλοι μας, μπροστά σε αυτά τα γεγονότα που τραυμάτισαν και στιγμάτισαν την κοινωνία, οφείλουμε να μείνουμε ταπεινοί, αλλά πάντα ενωμένοι».

 

Αναλυτικά η δήλωση του Θάνου Μωραΐτη:

 

«Τιμούμε  τους νεκρούς της Marfin, θύματα του μίσους και του φανατισμού.

Δέκα χρόνια μετά, οι ένοχοι για το έγκλημα εξακολουθούν να μένουν ατιμώρητοι.

Η δικαιοσύνη είναι πάγιο, μόνιμο αίτημα, αλλά και ταυτοτικό στοιχείο του προοδευτικού κόσμου αυτής της χώρας, που από την πρώτη στιγμή, καταδίκασε τη δολοφονία των εργαζομένων της Marfin.

Η 5η Μαΐου 2010 είναι μέρα μνήμης και προβληματισμού.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την επανάληψή της.

Δεν πρέπει να βυθιστούμε ποτέ ξανά στο σκοτάδι εκείνων των ημερών, εκείνων των χρόνων.

Δεν πρέπει, όμως, να αντιμετωπίζουμε το έγκλημα και την τραγωδία ως πρόσφορο έδαφος για πολιτική εκμετάλλευση.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας βρίσκει καταφύγιο στο λαϊκισμό και την υποκρισία.

Οφείλουμε να γυρίσουμε οριστικά την πλάτη σε αυτούς που εργαλειοποιούν κάθε ανείπωτη τραγωδία. Ομοίως έπραξαν και με το Μάτι, έναν από τους βασικούς προεκλογικούς τους πυλώνες.

Σε αυτούς που, όχι μόνο δεν είχαν πρόθεση να στηρίξουν τις οικογένειες των θυμάτων, αλλά υπέβαλαν «υπηρεσιακά» τον Νοέμβριο του 2019 και κατέθεσαν τον Μάρτιο του 2020 στο ΣτΕ αίτηση αναίρεσης του Δημοσίου κατά των αποφάσεων των διοικητικών δικαστηρίων που τις δικαιώνουν.

Όλοι μας, μπροστά σε αυτά τα γεγονότα που τραυμάτισαν και στιγμάτισαν την κοινωνία, οφείλουμε να μείνουμε ταπεινοί, αλλά πάντα ενωμένοι.»

Scroll to Top