Συνέντευξη Θάνου Μωραΐτη στην εφημερίδα «Νεολόγος»: «Η κυβέρνηση ρίχνει στον γκρεμό κοινωνία και οικονομία με τα πειράματά της.»

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στην εφημερίδα «Νεολόγος» ο Τομεάρχης Αθλητισμού και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης.

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς, είπε πως «η κυβέρνηση κατάφερε να μετατρέψει μια ελπίδα σε απόλυτο φιάσκο, με τους ‘VIP’ εμβολιασμούς των επιτελικών στελεχών της, με το πανηγύρι για τoυς 8.000 εμβολιασμούς τη μέρα, με έλλειψη προσωπικού κι αναλώσιμων στα Νοσοκομεία». Τόνισε ότι οι προτάσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία αφορούν «στην ένταξη στο σχέδιο του εμβολιασμού, τόσο της ΠΦΥ, όσο και τω επαγγελματιών υγείας, που υπηρετούν στις δομές της – τις ΤΟΜΥ, τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία», ενώ πρόσθεσε ότι   «η άρση της προστασίας της πατέντας είναι η μόνη λύση που, σε αυτήν τη φάση, θα δώσει τη δυνατότητα πολλαπλασιασμού των διαθέσιμων δόσεων».

«Η κατάσταση στη οικονομία είναι εκτός ελέγχου με υπογραφή της Κυβέρνησης», είπε ο κ. Μωραΐτης, σχολιάζοντας την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. «Έχει ρίξει στον γκρεμό την πραγματική οικονομία με τις καταστροφικές πολιτικές και τα πειράματά της. Αδιαφορεί για την αγωνία και την ασφάλεια εμπόρων, μικρομεσαίων επιχειρηματιών κι εργαζομένων», συμπλήρωσε.

«Τώρα, έστω στο ‘και πέντε’, να λάβει τα μέτρα που πρέπει: Να μετατρέψει το σύνολο της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη- επιστρεπτέα, να καλύψει τις ασφαλιστικές εισφορές στις πληττόμενες επιχειρήσεις. Να προχωρήσει σε γενναία ρύθμιση των οφειλών των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο και σε κούρεμα του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε στην πανδημία. Να αποσύρει το Νέο Πτωχευτικό», δήλωσε κλείνοντας.

Σχολιάζοντας τις καταιγιστικές εξελίξεις στο χώρο του Αθλητισμού, μετά τις καταγγελίες της κ. Μπεκατώρου, δε δίστασε να επισημάνει πως «γίνεται συστηματική και επικοινωνιακή απόπειρα (σ.σ. από την Κυβέρνηση) να συνδεθεί το νομοσχέδιο Αθλητισμού με την εξυγίανση στο χώρο και την προστασία των αθλητών μας». Ένα νομοσχέδιο, που, όπως ανέφερε «αποτέλεσε επιτομή της προσπάθειας επιβολής κομματικού ελέγχου, στον πυρήνα του αθλητικού κινήματος» και συνιστά «ξεκάθαρη παρέμβαση κατάργησης δημοκρατικών τομών όπως, η διαφάνεια, η αντιπροσωπευτικότερη εκπροσώπηση και η ενίσχυση του αθλητικού κινήματος με νέα πρόσωπα».

Μάλιστα, όπως τόνισε, «η ΝΔ το 2019  καταψήφισε το ν. 4603/19 που μιλούσε δημοκρατία, θητείες στα ΔΣ, σεβασμό των δικαιωμάτων, απλή αναλογική και μειωμένη σταυροδοσία, ποσόστωση φύλου, απολογισμούς και αντικειμενική αξιολόγηση, ορθολογικό σχεδιασμό ανάπτυξης του αθλητισμού και όχι πελατειακές σχέσεις».

Παράλληλα, ο κ. Μωραΐτης υπογράμμισε πως «εμείς (.σ.σ. ως ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία) θέλουμε να σπάσει το απόστημα με παρεμβάσεις, που σέβονται τους αθλητές, όχι τους θώκους», αλλά και πως «η βία, ο βιασμός, η κακοποίηση δεν είναι ανεκτά σε μια ανοιχτή κοινωνία δικαιωμάτων και η μάχη αυτή για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία είναι διαρκής και αταλάντευτη».

Σε ό,τι αφορά την αύξηση της ανεργίας στις Περιφέρειες της χώρας, ο βουλευτής είπε:

«Οι Περιφέρειες δεν είναι εντολοδόχοι του Κεντρικού κράτους. Το κράτος – λάφυρο της Κυβέρνησης Μητσοτάκη καλό θα ήταν να το καταλάβει πριν να είναι αργά για την ελληνική περιφέρεια που μαραζώνει.

Οι κεντρικές επιλογές καθορίζουν το μέλλον της χώρας. Αλλά 18 μήνες τώρα οι επιλογές αυτές γκρεμίζουν κεκτημένα δεκαετιών. Οξύνουν την αδικία και αφανίζουν την ελπίδα ανέργων και νέων. Δυστυχώς η Κυβέρνηση αφήνει με επιλογή της την Περιφέρεια έξω από κάθε σχεδιασμό».

Κλείνοντας, στο αν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία επιζητεί διάλογο ή συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ, ο βουλευτής υπογράμμισε ότι «ο διάλογος των προοδευτικών δυνάμεων είναι πρώτη προτεραιότητα», ώστε να «προχωρήσει η σύνθεση της μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας, που θα εκφράσει με ειλικρίνεια τις δυνάμεις της κοινωνίας που ασφυκτιούν υπό το κράτος της δεξιάς επικυριαρχίας». Όπως, μάλιστα, τόνισε, «δεν υπάρχουν παρθενογενέσεις, παρά μόνο η αξία και η ουσία μιας γενναίας σύγκλισης στη βάση προγραμματικών προοδευτικών αιτημάτων».

Scroll to Top