Θάνος Μωραΐτης στη Μακεδονία της Κυριακής: «Ο κ.Μητσοτάκης συμπεριφέρεται σαν Λουδοβίκος»

Συνέντευξη για την πολιτική επικαιρότητα παραχώρησε στη Μακεδονία της Κυριακής (27.11.2022) και τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Στολάκη, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης.

«Ζητάμε εκλογές για να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης και είμαστε πανέτοιμοι για αυτή τη μάχη» τόνισε ο κ. Μωραΐτης κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη ότι συμπεριφέρεται σαν «Λουδοβίκος» καθώς επί των ημερών του η εξουσία ασκείται από μια κλειστή ελίτ χωρίς διαφάνεια και σεβασμό στους δημοκρατικούς κανόνες.

Για το δίλημμα των επόμενων εκλογών υποστήριξε ότι ο κ. Μητσοτάκης λειτουργεί ως εκπρόσωπος των αυτοαποκαλούμενων «νόμιμων ιδιοκτητών» της χώρας και δεν το κρύβει αφού δεν διστάζει μάλιστα να καταπατά το Σύνταγμα και του νόμους προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της «αυλής» του, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι αυτή τη στιγμή η χώρα δεν κυβερνάται καν από τη Νέα Δημοκρατία αλλά από το «σύστημα Μητσοτάκη».

Για το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων εξέφρασε τη θέση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με τις συνεχείς ερωτήσεις του Αλέξη Τσίπρα, πράττει αυτό που επιτάσσει ο θεσμικός ρόλος και το δημοκρατικό καθήκον του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να πράξει το δικό του καθήκον ως πρωθυπουργός και να σταματήσει να κρύβεται.

«Μόνο οι ένοχοι κρύβονται. Ο κ. Μητσοτάκης ή θα προσέλθει στη βουλή για να δώσει πειστικές απαντήσεις σχετικά με τη δράση του παρακρατικού μηχανισμού των παράνομων παρακολουθήσεων ή οφείλει να παραιτηθεί άμεσα», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων εκτίμησε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μειώνεται συνεχώς καθώς στα προβλήματα που απασχολούν αυτή τη στιγμή περισσότερο την ελληνική κοινωνία, όπως η ενεργειακή κρίση, η πρωτοφανής ακρίβεια και η ανάγκη στήριξης του εισοδήματος των νοικοκυριών, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και ο Αλέξης Τσίπρας, υπερτερούν έναντι του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του ενώ όλο και περισσότεροι δημοκρατικοί πολίτες, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης, στρέφουν την προσοχή τους στις προτάσεις και το πρόγραμμά του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

\"\"

Για τον προϋπολογισμό του 2023 εκτίμησε ότι τα βασικά χαρακτηριστικά αυτού του προϋπολογισμού είναι η συνέχιση της λιτότητας, της ακρίβειας και η διεύρυνση των ανισοτήτων και πως ο υψηλός πληθωρισμός και οι δυσβάσταχτες αυξήσεις σε όλα τα βασικά είδη πρώτης ανάγκης δημιουργούν οριακές συνθήκες για την πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αντί να συντάξει έναν προϋπολογισμό πραγματικής στήριξης του εισοδήματος και της αγοραστικής δύναμης των πολιτών, επιλέγει να εξυπηρετήσει και πάλι τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ελίτ και των καρτέλ της ενέργειας που εκπροσωπεί Φυσικά και θα τον καταψηφίσουμε, άλλωστε έχει ημερομηνία λήξης την επομένη των εκλογών με τη συγκρότηση της κυβέρνησης της Πολιτικής Αλλαγής».

Τέλος για την προοπτική σχηματισμού Προοδευτικής κυβέρνησης εξέφρασε μεταξύ άλλων την άποψη ότι κάθε πολιτική δύναμη που συντάσσεται με τη Δημοκρατία, το Κοινωνικό Κράτος Δικαίου, τη Διαφάνεια, τη δίκαιη αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου, τη βιώσιμη ανάπτυξη και το νέο  παραγωγικό μοντέλο που έχει ανάγκη ο τόπος, οφείλει κατά τη γνώμη μου, να συμβάλει στην αναζήτηση προοδευτικής κυβερνητικής προοπτικής, ώστε να απομακρυνθεί μια για πάντα από την εξουσία η πιο σκληρή και επικίνδυνη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης.

Scroll to Top