Θάνος Μωραΐτης στο Κόκκινο Πάτρας 107.7: \”Στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα βιώνουμε μια κρίση, η οποία εξελίσσεται σε δριμύ πλήγμα και επεκτείνεται με πανδημικό τρόπο στους Θεσμούς\”

Για ζητήματα της επικαιρότητας, αλλά και για όσα αφορούν τον Νομό Αιτωλοακαρνανίας μίλησε σήμερα ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, στο Κόκκινο Πάτρας 107.7 και τον κ. Χριστακόπουλο.

«Η κυβέρνηση βρίσκει παράθυρο αποδυνάμωσης των Θεσμών», είπε μεταξύ άλλων, σχολιάζοντας τις εξελίξεις για το σκάνδαλο Novartis. «Ενώ παγκοσμίως το σκάνδαλο Novartis είναι ένα μεγάλο σκάνδαλο, στη χώρα μας παρουσιάζεται ως ‘σκευωρία’», συνέχισε, επισημαίνοντας πως «η κυβέρνηση κατασκευάζει ενόχους, απαξιώνει τη Δικαιοσύνη και αποσιωπά καίριες τοποθετήσεις».

Σε ό, τι αφορά τη γενική της πρακτική, δήλωσε ότι «με την επίκληση των ‘έκτακτων συνθηκών’ νομιμοποιούνται διαδικασίες, αναθέσεις προμηθειών και υπηρεσιών, εξαπλώνεται η αδιαφάνεια, περιορίζεται η λογοδοσία».

«Στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα βιώνουμε μια κρίση, η οποία εξελίσσεται σε δριμύ πλήγμα και επεκτείνεται με πανδημικό τρόπο στους Θεσμούς. Η κυβέρνηση εφαρμόζει τακτικές Όρμπαν και τους θέτει σε κίνδυνο. Η Δημοκρατία δεν πρέπει και δεν μπορεί να μπει σε καραντίνα», υπογράμμισε ο κ. Μωραΐτης.

Παράλληλα, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στον τομέα της Παιδείας, τόνισε ότι είναι «τριπλή ήττα της Υπουργού Παιδείας και νίκη της κοινότητας των εκπαιδευτικών, των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και της μαθητικής κοινότητας είναι η απόσυρση διατάξεων από το εκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο». Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι «ο αγώνας για ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση, για στήριξη της δωρεάν Παιδείας, για ενδυνάμωση του ρόλου των δασκάλων και των καθηγητών, για την οποία έχουν δοθεί μάχες και έχουν κατοχυρωθεί δικαιώματα δεκαετιών δε θα μπουν σε καραντίνα. Τα σχολεία δε θα μετατραπούν σε απευθείας μεταδόσεις».

Σχετικά με τις διαδικτυακές εκδηλώσεις για το Νομό Αιτωλοακαρνανίας στις οποίες συμμετέχει, υπογράμμισε ότι «από την πρώτη στιγμή, ως ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, βρεθήκαμε δίπλα στους ανθρώπους της παραγωγής, των μικρών επιχειρήσεων που πλήττονται, των παραγωγικών δυνάμεων».

«Η Αιτωλοακαρνανία μπορεί και πρέπει να μπει στην κούρσα του τουριστικού προϊόντος. Έχει την πρώτη ύλη, τις υποδομές, το φυσικό κάλλος, την ιστορική αναφορά, την διατροφική ποικιλία, τις ποικίλες τουριστικές διαδρομές», πρόσθεσε ο βουλευτής.

Όπως δήλωσε, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία «στηρίζει και ακούει τα δίκαια αιτήματα των εκπροσώπων της αγροδιατροφικής αλυσίδας».

«Ο Νομός Αιτωλοακαρνανίας», συνέχισε, «πατάει στα πόδια του με παραγωγές μεγάλης κλίμακας στην Ελιά καλαμών, στην κτηνοτροφική παραγωγή, στις νέες καλλιέργειες», ενώ «άξιοι παραγωγοί δίνουν τον αγώνα τους,  αλλά είναι έξω από τα πλάνα της κυβέρνησης αυτήν τη στιγμή».

Τέλος, υπογράμμισε ότι «ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Προοδευτική Συμμαχία παλεύει για τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις και για όσους θα δώσουν την τεράστια οικονομική μάχη από εδώ και στο εξής», καθώς κι ότι «ο ρόλος που θα παίξει στη       Βουλή, αλλά και έξω από αυτήν το επόμενο διάστημα, είναι πολύ κρίσιμος».

 

Ακούστε τη συνέντευξη του βουλευτή:

Scroll to Top