Θάνος Μωραΐτης στο νομοσχέδιο για τις μικροπιστώσεις: «Μόλις στον έναν χρόνο της διακυβέρνησής της, η ΝΔ έφερε οικονομική ύφεση, κοινωνικό αυτοματισμό και απαξίωση της πολιτικής ζωής»

Ο βουλευτής, του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. –Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, στην ομιλία του στη Βουλή για το νομοσχέδιο «Πλαίσιο χορήγησης μικροχρηματοδοτήσεων, ρυθμίσεις χρηματοπιστωτικού τομέα και άλλες διατάξεις», επεσήμανε ότι λίγο πριν κλείσει ένα χρόνο η Κυβέρνηση έφερε οικονομική ύφεση, κοινωνικό αυτοματισμό και απαξίωση της πολιτικής ζωής, μέσω των νεοφιλελεύθερων πρακτικών της.

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι τα πενιχρά αποτελέσματα των χρηματοδοτικών εργαλείων ΤΕΠΙΧ, του Ταμείου Εγγυοδοσίας καθώς και η κακοστημένη παράσταση του προγράμματος ΣΥΝ-Εργασία έχουν φέρει «αναπτυξιακή ανακοπή».

Η Κυβέρνηση έχει «επιμεληθεί» την αποσάθρωση των εργασιακών σχέσεων και την επιδοτούμενη ανεργία σημείωσε ο Βουλευτής.

«Δεν το λέμε εμείς. Το λένε οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΒΕΕ, οι εργαζόμενοι, οι φοροτεχνικοί, τα στελέχη της αγοράς και των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων», σημείωσε.

Κανένας μικρός και μεσαίος επιχειρηματίας, παραγωγός, έμπορος, ελεύθερος επαγγελματίας δεν είναι στα ραντάρ της Κυβέρνησης, συμπλήρωσε ο κ. Μωραΐτης. Το ‘η ύφεση δεν είναι ύφεση, αλλά ανάπτυξη’ του Πρωθυπουργού, έγινε όντως σπορά,  αλλά για διψήφια νούμερα ύφεσης μόλις από το τρέχον τρίμηνο. Που απλά έθεσε σε λειτουργία την πραγματική ατζέντα της Κυβέρνησης», σημείωσε.

Το κερασάκι της συντηρητικής διακυβέρνησης είναι η αδιαφάνεια με την οποία κυβερνά η Νέα Δημοκρατία, υπογράμμισε ο κ. Μωραΐτης.

«Τη βδομάδα που πέρασε στήσατε ένα χάρτινο τσίρκο, μια επανάληψη του βρώμικου ’89 που τραυματίζει τη Δημοκρατία», είπε ο Βουλευτής.

«Μιλάτε για παρακράτος εσείς που έχετε ταυτιστεί με την έννοια και τις μεθόδους του. Που σπέρνετε το διχασμό και ποινικοποιείτε την πολιτική ζωή», τόνισε.

Σχετικά με το νομοσχέδιο σημείωσε ότι «αποτελεί μια νομοθετική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ».

«Σε πρώτη φάση είμαστε ικανοποιημένοι που μας ακούσατε και ενσωματώσατε τις προτάσεις μας», συμπλήρωσε.

Σχετικά με τα άρθρα του νομοσχεδίου ανέφερε ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση η ένταξη των Φορέων Αλληλέγγυας και Κοινωνικής Οικονομίας, στη συγκρότηση ιδρύματος μικροχρηματοδοτήσεων καθώς και η παράταση σύναψης και ανανέωσης δανείων, για τους επαγγελματίες αγρότες, χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα  παρά του ότι είναι ένα μέτρο που ελάχιστα βοηθά τον αγροδιατροφικό τομέα που καταρρέει.

Δείτε την ομιλία του κ. Μωραΐτη:

Scroll to Top