Το βίντεο του Θάνου Μωραΐτη για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης της ΝΔ: \”Ένα χρόνο διαλύουν τη χώρα\”

Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, κ. Θάνος Μωραΐτης, ανάρτησε βίντεο για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας υπό το τίτλο “Ένας χρόνος στο θέατρο σκιών της Νέας Δημοκρατίας”, αναδεικνύοντας όλα τα πεπραγμένα μια Κυβέρνησης που έφερε μια άλλη πραγματικότητα από αυτή που υποσχέθηκε προεκλογικά, όπως ο ίδιος σημειώνει.

Ο Βουλευτής παρουσιάζει στο βίντεο πέντε θεματικές, όπου το έργο της Κυβέρνησης έχει καταρρεύσει “διαλύοντας τη χώρα”.

Στην πρώτη σημειώνει ο ίδιος ότι “Ο εργασιακός τους μεσαίωνας είναι εδώ” καταγράφοντας όλα τα μεγάλα οικονομικά κακώς κείμενα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

“Η ύφεση ήρθε πριν την έναρξη της πανδημίας. Οι επενδύσεις δεν ήρθαν.

Η αγορά είναι σε παράλυση. Οι μικρομεσαίοι και αγρότες είναι σε απόγνωση”, σημειώνει ο κ. Μωραΐτης ενώ συμπληρώνει ότι το σκηνικό συμπληρώνει η έκρηξη της ανεργίας, οι απολύσεις και η διάλυση των εργασιακών σχέσεων.

Στη δεύτερη θεματική ενότητα ο κ. Μωραΐτης κάνει λόγο για την θεσική αποψιλωση στον ένα χρόνο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας σημειώνοντας ότι συμπυκνώνεται στις  απευθείας αναθέσεις σε φίλους και εκλεκτούς, στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες fast-track, επαναφέροντας το

“Κράτος τσιφλίκι των λίγων” και βάζοντας την ”Ελευθερία διεκδικήσεων στον γύψο” υπονοώντας και το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις. “Έβαλαν τη Δημοκρατία σε καραντίνα” καταλήγει ο Βουλευτής.

Στην τρίτη θεματική ο κ. Μωραΐτης κάνει αναφορά στα εθνικά θέματα τονίζοντας ότι “η Ελλάδα, από πρωταγωνιστής, έγινα απλός θεατής”.

Είναι η Κυβέρνηση της αδράνειας, των άτολμων και των “δεδομένων” σημειώνει ο Βουλευτής ενώ προσάπτει στην Κυβέρνηση “εθνικό φρόνημα ενδοτισμού”. Ο πατριωτισμός τους εξαντλήθηκε  στα συλλαλητήρια ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών.  Χάθηκε κάπου μεταξύ Αιγαίου, ΑΟΖ και… Καστελόριζου” λέει χαρακτηριστικά.

Στις επόμενες ενότητες ο κ. Μωραΐτης αναφέρεται στην Παιδεία και στα Δημόσια αγαθά στα οποία η Κυβέρνηση έχει “ξεδιπλώσει την νεοφιλελεύθερη ατζέντα της”, όπως ο ίδιος λέει. “Αναχρονισμός στην Παιδεία. Μαθητές- εργαλεία. H αριστεία και η αξιοκρατία τους «μετακόμισαν» επιτελικού κράτους και… Διαματάρη γωνία”, σημειώνει ο Βουλευτής. Η πρόσβαση στα δημόσια αγαθά, την Υγεία, το Νερό, γίνεται από δικαίωμα, προνόμιο. συνεχίζει ο Βουλευτής.

Η Δεξιά \”κανονικότητα\” επέστρεψε, όπως την ξέραμε, καταλήγει ο ίδιος. “Με τις αποτυχημένες συνταγές του παρελθόντος, που μας οδήγησαν στον γκρεμό. Με την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής. Αυτή είναι η δική τους γνωστή συνταγή”, σημειώνει.

Aπό την πραγματικότητά τους δεν κρύβεται κανείς και τίποτα.

Ούτε με… τη μιντιακή τους ηγεμονία. Οι ψευδαισθήσεις τελείωσαν. Η πραγματικότητα ήρθε, λέει κλείνοντας στο βίντεο του ο κ. Θάνος Μωραΐτης.

Δείτε το βίντεο:

Scroll to Top