«Βούλιαξε» το Royal Olympic Hotel για τον Θάνο Μωραΐτη από τους ετεροδημότες στην Αθήνα

Μοιράσου το άρθρο:

“O προοδευτικός κόσμος θα δώσει μια ηχηρή απάντηση σε όσους ονειρεύονται την παλινόρθωση της δεξιάς και όσων λεηλάτησαν την χώρα”.

 

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την προεκλογική του ομιλία στους ετεροδημότες της Αθήνας ο Θάνος Μωραΐτης, σε ένα πολυπληθές ακροατήριο που κυριολεκτικά κατέκλυσε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε εδώ περισσότερες φωτογραφίες από την Ομιλία του Θάνου Μωραΐτη στην Αθήνα:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών και υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μίλησε εφ’ όλης της ύλης και αρκετές φορές σε προσωπικό επίπεδο, δίνοντας έτσι τις απαντήσεις του σχετικά με βασικές του πολιτικές επιλογές τα τελευταία χρόνια.

“Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι έχω όσο ποτέ ήσυχη την πολιτική μου συνείδηση”, είπε συγκεκριμένα για την συμπόρευση του με τον Αλέξη Τσίπρα.

“Στρατεύτηκα δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα στα πολύ δύσκολα όχι στα εύκολα…

Και το έκανα γιατί με έπεισε όταν πήρε το ιστορικό ρίσκο  να συγκροτήσει την μεγάλη προοδευτική παράταξη που έχει ανάγκη ο τόπος. Και το έκανα γιατί απλά αυτό πίστευα πάντα….” συμπλήρωσε ο υφυπουργός, παραπέμποντας σε απόσπασμα ομιλίας του στη βουλή το 2013, όταν από τότε μιλούσε για την ανάγκη ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να ανταποκριθούν στο ιστορικό κάλεσμα για ένα πλατύ προοδευτικό μέτωπο.

Ο Θάνος Μωραΐτης, όμως, εξήγησε και τους λόγους αποχώρησης του από το ΚΙΝΑΛ, κάνοντας λόγο για “ένα περιβάλλον βαθιάς πολιτικής υποκρισίας”  το οποίο δεν μπορούσε άλλο να ανεχτεί.

Ακόμη, επανέλαβε αρκετές φορές την ανάγκη συμπόρευσης όλων των προοδευτικών πολιτών γιατί, όπως είπε, “έχουμε χρέος, έχουμε ιστορική ευθύνη να κρατήσουμε ψηλά τη σημαία της μεγάλης προοδευτικής παράταξης, να κρατήσουμε ψηλά τη σημαία των προοδευτικών ιδεών και αξιών.

Ο υφυπουργός εξέφρασε επίσης τη βαθιά του πίστη για την ανατροπή των προγνωστικών ως προς το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, εξηγώντας τη μεγάλη διαφορά και σημασία που έχουν σε σχέση με τις ευρωεκλογές.

“Όλα στην πολιτική τελικά κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Ότι ο Αλέξης Τσιπρας όχι μόνο άντεξε στα δύσκολα , όχι μόνο κατάφερε να παράξει ένα σημαντικό κυβερνητικό έργο αλλά είναι ο πρωθυπουργός που κατάφερε να βγάλει τη χώρα στο μεταμνημονιακο ξέφωτο.

Και θα είναι και ο αυριανός πρωθυπουργός ο οποίος θα οδηγήσει τη χώρα στη νέα εποχή, θα είναι ο ηγέτης μιας προοδευτικής διακυβέρνησης μακράς πνοής”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μωραΐτης, είπε ακόμη πως ” με εμφυλιοπολεμικά, διχαστικά κηρύγματα και πολλές φορές με fake news επιχειρείται η πλήρης αντιστροφή της πραγματικότητας και η πλήρης απαξίωση…”καυτηριάζοντας έτσι τη στάση συγκεκριμένων μιντιακών ομίλων αλλά και δημοσιογράφων.

Σε αυτήν την συνολική προσπάθεια απαξίωσης και μηδενισμού του έργου και των επιτευγμάτων της κυβέρνησης, με κορυφαία την κοινωνική πολιτική, την στήριξη των αδυνάμων, τα εργασιακά, αλλά και την εξωτερική πολιτική, που κατέστησε και πάλι την Ελλάδα ισχυρή, ο προοδευτικός κόσμος θα δώσει τις απαντήσεις του, υπογράμμισε ο υφυπουργός.

Μην έχει κανείς αυταπάτες. Η νεοφιλελεύθερη ηγετική ομάδα του κ. Μητσοτάκη κρύβει την ατζέντα της αλλά δε μπορεί να κοροϊδέψει κανέναν. Ονειρεύονται το σάρωμα του κοινωνικού κράτους , τελεία και παύλα”, είπε ακόμη.

Ο Θάνος Μωραΐτης αναφέρθηκε στο δίλημμα των επικείμενων εκλογών και στην κρισιμότητα τους: “Στις εθνικές εκλογές θα κριθεί λοιπόν αν θα έχουμε  κυβέρνηση της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, με υπουργούς συνοδοιπόρους της ακροδεξιάς.

Είτε θα έχουμε προοδευτική κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ και την Προοδευτική Συμμαχία. Αυτό είναι το δίλημμα”, τόνισε καταχειροκροτούμενος.

Ο υποψήφιος βουλευτής, έκλεισε την ομιλία του σε προσωπικό τόνο, λέγοντας: ” είμαι εδώ και πάλι μπροστά σας διεκδικώντας την εμπιστοσύνη σας. Και ζητώ την στήριξη στον Θάνο αλλά και στην πολιτική επιλογή που έκανε.

Η πολιτική μου πορεία και η ζωη μου είναι ένα ανοιχτό βιβλίο  με μεγάλα γράμματα. Οι σελίδες του δεν είχαν ποτέ ψιλά γράμματα. Αυτό σίγουρα πάντα είχε και ένα κόστος. Είναι το κόστος του να υπηρετείς ξεκάθαρα ιδέες και να παίρνεις ασυμβίβαστα δύσκολες αποφάσεις.

Αυτή ήταν και είναι μια αδιαπραγμάτευτη απόφαση ζωής την οποία υπηρετώ . Την δύναμη για να υπηρετώ την απόφαση αυτή μου την δίνατε πάντα, μόνο και αποκλειστικά εσείς.  Αυτή τη δύναμη ζητώ σήμερα να μου δώσετε. Να  προχωρήσουμε μπροστά, μαζί ξανά, όπως πάντα για τις ιδέες μας και τις αξίες μας, για τον τόπο μας και την χώρα μας”.

Στην ομιλία του υφυπουργού παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων: Ο υπουργός ΨΗ.Π.Τ.Ε Νίκος Παππάς, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, , το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Κοτσακάς, ο Γ.Γ. Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενίας  Παυσανίας Παπαγεωργίου, ο Κώστας Παΐπουτλίδης, η υποψήφια βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία  Τάνια Καραγιάννη , ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης και ο Θανάσης Καποτάς (πρώην υποδιοικητής ΕΤΕΑΕΠ).

 

Ο Θάνος Μωραΐτης στο πλαίσιο της ομιλίας του, εξέφρασε τη βαθιά του λύπη για τον θάνατο του Τάκη Κοθρούλα από την Κονοπίνα: ” Για μένα η απώλεια είναι επώδυνη γιατί έχασα έναν αδελφικό φίλο και σύντροφο που πορευτήκαμε μαζί στις καλές στιγμές και στα πολύ δύσκολα…”.

 

 

 

 

 

Posted in: